Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2014. április 30., szerda

Hella Véleménye a Trezyről

"Nemrég született meg az első lányunk. Mint minden szülő, mi is a lehetőségeinkhez mérten a legjobbat akarjuk a gyermekünknek. Különböző fórumokon nézelődtünk, hogy mire is kell vagy érdemes beruházni ha már közeleg a gyermekáldás. Az egyik fórumon találkoztunk először a mosható pelenkázással. Elsőre egy kicsit ósdinak tűnt, de ahogy egyre több helyen újra és újra találkoztunk vele, elkezdett érdekelni és alaposan utánanéztünk, hogy hogy is van ez.
Sok pozitív véleményt olvastunk a mosható pelenkázásról, így a férjemmel elhatároztuk, hogy mi is beruházunk 20 db pelenkára (ennyit javasoltak). Mivel hogy a fórumokon többször is hangoztatják, hogy mindenkinek más pelenka jön be, ezért érdemes minél többet kipróbálni, amíg megtalálod az igazi(ka)t, így mi is vettünk 10 különböző márkájú és típusú pelenkát AIO-t (egybe), AI2-t (zsebes), fitted-et (belső), cover-t (külső) és 10 Trézy-t.
Véleményem szerint addig nehéz a moshatózás, amíg el nem kezded. Utána meg beleszeretsz.
Egy nap moshatózás után már nem volt piros a feneke és nem kellett krémezzem, az ágyéka is olyan  10 nap alatt helyrejött teljesen és ez győzött meg úgy igazán, mert az elején 1x-2x bénázol egy egy kicsit a pelenkák feladásával (naná! első gyermek), de 1 hét alatt kényelmesen bele lehet jönni.
Azt tapasztaltam, hogy a Trezyknek a pamut belsejét sokkal könnyebb kimosni, mint más pelenkákét, amiknek műszálas a belsejük (pedig sokan a poláros belsőt szeretik, a legtöbb moshatózós szülő, mert az 'szárazon tart'). Igazából én még nem jöttem rá, hogy miért fontos, hogy szárazon tartson egy pelenka. Úgy vettem észre, hogy a bébit sem zavarja ha nedves a pelus.
Végül is nekünk a Trezy jött be nappalra és bambusz fitted coverrel éjszakára.
Minden pelenkának megvannak előnyös és előnytelen oldalai, az, hogy valaki melyik márkát vagy típust választja az attól függ, hogy milyen elvárási vannak a pelenkától.
A Trezynek az egyik nagy előnye az, hogy zsebes ezért szétszedhető és hamar szárad, könnyen tisztítható, ez főleg akkor fontos ha nem akarsz kakifogó papírt használni, természetes anyag érintkezik a babám bőrével, tépőzáras, így könnyen a megfelelő méretre állítható, egyméretes (4 kg -os bébitől a leszokásig jó) és színes a belseje, így ha egy kis folt benne maradna, akkor sem lesz olyan feltűnő, mint egy fehér belsőn. Ha már az előnyökről írtam, akkor írok az előnytelenebb oldalairól is, például arról, hogy az éjszakát nem bírja ki 1 betéttel - a lányunk szerencsére átalussza az éjszakát - így vagy plusz betétet kell bele tenni, vagy mint mi - lustábbak, csak nappalra használjuk és éjszakára egy bambuszos fittedet, aminek jó a nedvszívása, de majdnem 2 nap kell, hogy megszáradjon. A másik hátránya, hogy rá kell gyere magadtól - ha nincs  az a szerencséd, hogy ezt a videót
 megnézd - arra, hogy hogyan add fel, mert egy kicsit másabb technikával kell eljárni, mint az eldobhatósnál (nekem ez a videó többet segített mint az útmutató, amit a pelusok mellé kaptam, mert itt részletesen el van mutogatva, hogy mikre kell figyelni a Trezy feladásakor).
És, hogy macera-e? Nem. Én örömemet lelem a moshatózásban. Itthon vagyok és annak ellenére, hogy távol esek a háziasszonyok gyöngye címtől, mindig kerül 1-2 szabad percem, hogy kiöblítsek egy - egy pelenkát. Úgy vettem észre, hogy a moshatózással jót teszek a babámnak, mert érzékeny a bőre és amíg a kórházban és itthon az első héten papírpelenkásdit játszottunk folyamatos krémezéssel, addig az ágyéka lefőtt és a feneke kipirosodott. Most ép, egészséges bőre van, és ez számomra nagyon fontos."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése