2022. február 28., hétfő

Tíz éve született vállalkozássá a trëzy, ünnepelünk!

Üdv a virtuális születésnapi hepajban. Bemutatkozom Neked, aki most hallod először a Trëzy nevet, de neked is aki már sok éve tudsz ezt-azt, vagy épp a személyes életemből is ráláttál sok mindenre. Doris vagyok, azaz Bányász Dorottya, egy anyuka Csíkpálfalváról, aki szülte ezt (amit készülök kifejteni alább) és még 4 emberpalántát is.

A Trëzy egy brand, azaz egy általam létesített termék márkaneve. Egy egyszerű zsebes moshatópelenka van ezen a néven elnevezve. Ezek a tények, valójában az történt, hogy 2012-ben két kislányt is pelenkáztam már kicsit nagyon másképp, mint a mainstream, az anyáink által jogosan nagyra tartott eldobós pelenkák. Szóval ez volt a kis otthonomban, ez a kimosható pelenka, pszt.. és eltelt 4 év mire a saját kis házi „titokpelenkákat” fel mertem vállalni a nagyközönség előtt, kritikáknak és mindenféle véleményeknek is kitenni. Vállalkozást tettem mögé, nevet adtam neki, az akkor 3 éves kislányom tündér rajza lett a logó, szórólapot készítettünk, blogot és facebook oldalt hoztam létre. Erre emlékszem vissza most, ez volt tíz éve immár, a nagy felvállalás. És a termékből ügy lett, nagyon fontos! Környezettudatos ügy, bababarát, kíméletes ügy, gazdaságos ügy, helyi vállalkozás támogatásának közös ügye.

De az is ide tartozik a kezdetekhez, hogy nehezen vállaltam fel, mert furcsának éreztem, nem volt közismert kimosni a pelenkát, a környezetemben mindenki eldobta akkor még, sőt sokaknak évekig magyarázni kellett, hogy mivel is akarom én, hogy ők pelenkázzanak? Szóval tipikus esete volt az egy fecske nem csinál tavaszt közmondásnak. De azért sem volt egyszerű felvállalnom, mert volt egy másik szakmám, egy szerelem szakma, amit ekkor már több mint tíz éve tanulmányoztam, ökológusnak készültem szívvel-lélekkel. Üdv, akik ebből az időből is végig követtétek a Trëzyt és kisbabáitok születésénél megtiszteltetek azzal, hogy emellett döntöttetek. Tény, hogy nekem váltani kellett, nem lehettem az anyuka-menetelés mellett ökológus és „trézianyu” is.

Eszembe jut, hogy 5 éves koromban elkezdtem mondogatni otthon a szüleimnek, hogy én búvár leszek. Aha igen, kuncogtak, itt a nagy hegyek között mégis, hogy képzeled ezt? az Oltban akarok-e búvárkodni - kérdezték jogosan 1986-ban? Hogy jön ide ez az emlék? Azt hiszem kicsit ez a Trëzy vállalkozósdi is ilyen volt a kezdetek kezdetén én sem tudtam, hogy kell csinálni, nem, hogy a környezetem…

No de lássuk, mi lett? Tíz év alatt igazi siker történet, ami a Forbes címlapra vagy a Greenpeace sikertörténeteibe bekerült volna, hát ilyen nem született, ez az igazság. Kicsinyke sikereimet hadd írjam le, azokat, amiért hálás vagyok:

Átment sok sok változáson, fejlődésen a pelenka, egyéb húsz terméket is készítünk azóta. Ti már szépszámban ismeritek még azok is akiknek nincs kisbabájuk, tudok olyat is akikben lelkiismeret-furdalás ébredt, mert nem vállalták be a moshatót- bár ez nem volt cél, bocsiii. Kisebb nagyobb szünetekkel én is végig pelenkáztam ezt a tíz évet. Végig hozott kis pénzt a konyhára és elmondhatom igazi elhivatott munkám😊 van.

Sok-sok kis család választotta, otthonába elvitte, kisbabáját bele bugyolálta, nekem pénzt hagyott, hogy készítsem tovább. Többen álltak az ügy mellé, fizikai személyek, média is szép számban írt, beszélt a Trëzyről, kereskedők is forgalmazzák már. Hálás vagyok, mert sokszor újra tudtam szülni. Élni született, mondogattam sokszor.

Rengeteg ismeretség, barátság és jó viszony alakult, fergeteges programokat szerveztünk, online de a fizikai életben is. Ezekből hamarosan ízelítőt készítünk. Várjuk a régi trézyseket fotó kiállításra, melyből kiderül mekkorát nőtt a gyerek trezys kora óta. Szeretnék játszani, tombolázni, de beszélgetünk a most alakuló támogató csoportokról is.

 

Most keresem azokat akiknek adott valamit a Trëzy? Te vagy az? Jelentkezz! Ismersz valakit? Szólj neki! Gyülekezzünk! Gyertek fejlesszük együtt tovább a közösséget!

Várunk a Facebook csoportba ünnepelni! Kattints a nevére: Mosható pelenka? Hogy is van et?

Fótok rólunk most és anno tíz év távlatából :) várjuk a tieteket is

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése