Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2014. szeptember 26., péntek

Az egyszerhasználatos pelenkáktól gyakran kipirosodik a popsi.

Ilyenkor sokan fordulnak hozzám, hogy áttérnének moshatóra, de hogyan is gyógyítsák be az aktuális sebeket?
Íme néhány tipp, hogy mit tehetsz ilyenkor:

  •  Pelenkacsere. Legyen gyakori!

  • Váltás moshatóra, de ügyeljünk a jó nedvszívó képességgel bíró anyagok használatára. A sokat pisilő babáknak ajánlatos több betétet használni egyszerre. A pelenka soha nem feszülhet a popsin, a test és a pelenka között legyen elég levegőréteg. 

  • Csurdéskodás. A baba rugdalózzon meztelenül minél gyakrabban jó meleg helyen, hogy ne hűljön meg. A levegő, és ha mód van rá, a napfény is, természetes módon gyógyítja a bőrt.

  •  Ülőfürdő. Cickafark, extra levendula, kék kamilla, rózsa és rózsa muskátli illóolajaiból, valamint holt-tengeri só keverékéből áll, és már majdnem két évtizede használatos nagy sikerrel. Naponta egyszer, akár többször is beleültethetjük a babát egy kisebb lavórba. Minden pelenkacserénél ilyen gyógyfürdőbe mártott mosdókesztyűvel mossuk le a kivörösödött popsit. Az oldal elkészítéséhez fél teáskanál sókeveréket tegyünk 1 liternyi testmeleg vízbe. ezeket a fürdőket az aromaterápia eszenciális olajai nagyon hatékonyan segítik!

  •  Szárító kezelések. Az ülőfürdő használata után ajánlatos az újszülöttet hajszárítóval megszárítani, mert a sebes popsi dörzsölése, érintése igencsak fájdalmas lehet. A hajszárítóval történő szárítás csökkenti a fájdalmat, mellesleg levegőt és meleget biztosít, miközben a bőrt is megszárítja.

  •  Kezelés anyatejjel. Az anyatej a popsi kipirosodása ellen is tökéletes. Ha a kezdődő kisebesedés észlelésekor a baba popsijára kenjük, nem súlyosbodik, hanem begyógyul. 

  •  A szoptató anya étkezése. Kisebesedett babapopsi láttán felmerül a szoptató anya étkezési szokásainak átgondolása is. Gyakran az erős fűszerek, és a túladagolt C-vitamin is kicsípi az érzékeny popsit. El kell dönteni, hogy kell-e a pizzára pepperoni, amely az anyatejen keresztül esetleg kicsípheti a kisbaba bőrét.

  •  Fitoterápia. Az enyhén kivörösödött popsira nagyon hatékony lehet a Körömvirágkenőcs. Súlyosabb esetben, ha már nedvedző területek és kiütések is láthatók, az immár húsz éve beváló Feketenadálytő-kenőcs segíthet. Fontos, hogy egyik termék sem tartalmazhat tartósítószereket.
  • www.trezy.ro
forrás Női portál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése