Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2014. április 2., szerda

Sikeresen zajlott a Nagy Csíki Mosható Pelenkás Találkozó!

>>Összegzés fotókkal


Szépen összegyűlt a társaság az Albert atya házban, a csíki anyák felségterületén.
Csíkban is az a jellemző, hogy az anyukák több mosható pelenkát is kipróbálnak, szóval a képviselet úgy állt össze, hogy többségében sokféle pelusos anyukák jelentek meg, valamint két anyuka akik az egyszerhasználatos pelenkákat részesítik előnyben.
És akkor belecsaptuk, mindenki mesélt, nem volt kínos csend egyszer sem :)

  1. >>Egyöntetűen megszavaztuk<<, hogy mielőtt nekifogtunk azt hittük, hogy ördöngös és csak a serény, mintaháziasszonyok bírkóznak meg vele. De aki amúgy is használat előtt kell gyorsan egy zoknit kimosson és vasaljon, mert nincs idő a száradást megvárni, na az nem tud moshatózni, hát képzeldel mi lenne ott...
A titok is lelepleződött ezzel kapcsolatban: nem valószínű, hogy serényebbek lettünk, de a pelus! ááá az más, az rendben van, mert erre valahogy van időnk, gyönyörködtet, elbabrálunk vele szívesen:) később igazi játszó program, ahogy a gyerek nő, segít teregetni, kiválasztja, hogy épp melyiket szeretné felvenni, stb.
Hol van itt a macera? Sokkal inkább vidámkodó, önbizalomfejlesztő tevékenység!
szerk.megj. Látnod kellett volna ezeket a boldog asszonyokat, szépek voltak nagyon!

  1. >>Fő elvárásaink<< egy rendes pelenkától: ne folyjon ki, legyen könnyen kezelhető, szívjon két órát, jól illeszkedjen a gyerekhez, könnyen száradjon, legyen széép!

  1. >>Hogyan tárolják csíkban<< a mosható pelenkát: öblítés után zsákban szárazon, vödörben szárazon, vödörben vízben, szag ellen teafa, levendula vagy egyszerűen csak szódabikarbóna használatát javasoljuk!

  1. >>Siker és baleset sztorikat<< meséltünk egymásnak:
  • jellemzően az első hetekben kevésbé sikeres a pelenkázás, de ez első gyereknél egyértelműen azért van, mert bele kell jönni magába a pelenkázásba.
  • több ízben elhangzott, hogy a vadiúj pelenkákat nagy boldogan feladtuk a babáinkra és hoppá baleset, aztán egy kis fórumozás és rájöttünk, hogy a pamut pelenkák 5-6 mosás után érik el a legjobb szívóhatásukat.
  • szóba jött még az is, hogy hordozásnál illetve ha a bádi rászorul a pelenkára, akkor mintegy csavaró hatást kiváltva ahol rászorítja a babára a pelust ott átázik az. Vagyis adjunk nagyobb bádikat és hordozásnál tegyünk plusz betétet a pelenkába.
  • Éjszakára gyerekfüggő, hogy ki mit ad fel, a nagyon sokat pisilők általában másfél év körüli babák, rájuk eldobhatót adnak, mások meg jól megtömik a pelust és így kibírja az éjszakát.
  • de mi van ha nem fér be a sok plusz betét a zsebbe? Hát ki mondta, hogy mind tedd a zsebbe :) ez nagy felfedezés volt!
  • olyan megnyugtató, hogy bátran lehet kísérletezni, mert nem fogy el

  1. >>Mit szól a nagyi?<<

pl. 1. Összetűrögetett, szépen előkészített pelust szívesen feladnak a nagyik is
pl. 2. Kiteregeti és megdícséri, hogy milyen szépek
pl. 3. Mosható pelusban vittem nagyihoz és eldobhatóval hoztam haza. Vélemény szerint az eldobhatóban nem is érződik, hogy pisikált míg a másik úgy teli volt, kislányom!
(igen anya, a papír pelenka csupa zselé, nem érződik benne semmi, a pisiszag is parfűmösen hat, nem tűnt fel?)
pl. 4. Jaj meggyűjtöd a bajodat, hát végre nem kell mosni teregetni, ha tudnád mennyit kínlódtunk mi... (ez után tereget:)
pl. 5. Jól teszed fiam, hát nem esik le a karikagyűrű az ujjadról neked sem :) és spóroltok is egy kicsit.

  1. >>Egyik család kiszámolta, hogy mennyit költöttek (dobtak ki a szemétbe) az első gyerekkel eldobható pelenkával. Idézem: “3 ezerig számoltuk utána feladtuk, kiakadtam”

  1. >>Itt jött a férfi téma<<, a gazdasági megközelítés tetszik nekik, ezzel jól meg lehet győzi őket
+1 jellemzően szkeptikusok
+1 felteszik, de nem mossák ki
+1 harmadik gyereknél már rájöttek, hogy csupa szerencse éri őket hát mind a “sz....-ban vájkálnak”:)
+1 másik jópofa, hogy havonta elkéri a spórolt összeget a férjecskéjétől (ez is jó trükk, hogy rendszeresen felidézzük, milyen jól is döntöttünk)
+1 volt olyan férfiúi megjegyzés, hogy milyen érdekes drágám, hogy az internetes érdeklődésed lekorlátozódik a mosható pelenkákra :)
Szóval vigyázz függőséget okoz!

  1. és a nap vicce volt a friss ropogós hír, mely szerint Csíkban megdrágult a mosószóda mióta ennyien vagyunk :)


www.trezy.ro




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése