Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2013. július 23., kedd

környezetvédelmi megfontolás

Az egyszerhasználatos pelenkák látható szemétként maradnak jelent a természetben akár többszáv évig is anélkül, hogy lebomlanának. Senki nem tudja biztosan, hogy egyáltalán lebomlanak-e, hisz az első szintetikus pelenkák még mindig a szemét telepeken vannak. Laboratóriumi kisérletek alapján és pelenka típustól függően 250 és 500 év közöttre becsülik az esetleges lebomlásukat. Vagyis sokkal azután, hogy gyerekeink, unokáink és déd-déd unokáink elmennek.
Tudtad, hogy a harmadik legnagyobb fogyasztói termék-hulladék (a papír és egybéb műanyag után)a szintetikus pelenka? Egy családban ahol pelenkás korú gyerek van a háztartási szemét felét képezi az eldobott pelenka. Az egyesült államokban 27.8 billióra becsülik az évenkénti pelenka szemetet! Romániában 81.600 tonnát jelent évente az egyszerhasználatos pelenkaszemét. (forrás: Real nappy Association)
Az eldobható pelenkák használatával egy gyermek szobatisztaságáig 1 tonnányi többszáz évig nem lebomló hulladék keletkezik. Rajtunk múlik, hogy a gyermekeink és unokáink milyen világot örökölnek tőlünk. A tudatos vásárlási szokások kialakításával nagy mértékben csökkenthető a szemét mennyisége és az energiafelhasználás. Érdemes figyelembe venni az egyszerhasználtos pelenka előállítás során keletkező hulladékot és felhasznált energiát is, valamint a nagy mennyiségű puhafát, melyet alapanyagként használnak. Ehhez képest a moshatózás szükséges pelenkák előállítása és mosása elenyésző mértékben terheli a környezetet, az elhasznált vizet víztisztító állomások kezelik, a termelésnél az elektromos szemetet kompenzálja, hogy helyi munkahelyeket létesültek.
Megrendelheted a Trezy pelenkacsomagodat a www.trezy.ro oldalon.
kövess minket a  Facebookon:
https://www.facebook.com/trezyscutece


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése