Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2012. július 29., vasárnap

Gyakori Kérdések


Az alábbiakban összegzem azokat a kérdéseket, amiket sokszor kérdeznek a vásárlóim a pelenkákkal kapcsolatban. Annak reményében, hogy a kérdések és válaszok hasznos információkkal segítik és bátorítják Önt is! Ha bármi további kérdése van, írjon nyugodtan a office@trezy.ro e-mail címre, örömmel válaszolok hiszen megtisztelő feladat!

Hány pelenkára van szüksége egy gyereknek?
Ez attól függ, hogy milyen gyakran akarunk mosni. Ahhoz, hogy két-háromnaponta kelljen mosnunk (ennél hosszabb ideig már nem higiénikus tárolni, ennél gyakrabban, azaz majd mindennap mosni fárasztó), 18-20 pelenkára van szükségünk.
Ha vegyesen szeretnénk használni az eldobhatóval, akkor a tízes csomag is elegendő.

Miért jó a tépőzáros változat?
A tépőzáras változat nagyon pontosan illeszthető a babaára, a patentosnál adottak a patent helyek. A tépőzárast esetleg nagyobb baba már le tudja maga venni (ez lehet előny és hátrány is), a patentost nagyrészt csak a szülő.

Milyen anyagból készülnek a pelenkák?
Külső részük vízzáró, légáteresztő PUL anyag, ami egy normál szövet, egyik fele műanyag bevonattal, hogy meggátolja a vizelet távozását a pelenkán keresztül. De mégis a szövet része légáteresztő. Belső baba popsival érintkező része 100% pamut vászon anyag, nagyon puha a baba bőrének megfelelő. Ez a rész segít a nedvességet a betétbe továbbítani, valamint szárazon tartani a baba bőrét is. A frottír betét, az előbbi két anyag összevarrásából keletkező „zsebben” kell elhelyezni. A zsebes pelenkák előnye, hogy a nedvszívás egyénileg változtatható és a zsebben elhelyezett betétek számával növelhető.


Újszülöttek számára is alkalmas a mosható pelenka?
Igen, újszülöttkortól szobatisztaság eléréséig használható a pelenka. Újszülötteknek a legkisebb méretre kell állítani amit a combrész gumirozásával oldottunk meg.
Moshatom kézzel is a pelenkákat?
Ha szeretné, akkor igen. Természetesen mosógéppel egyszerűbb és kevesebb fáradtságot igényel. A kézi mosás inkább néhány darab pelenka esetén lehet megoldás. Nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő öblítésre.
Moshatom együtt a pelenkát a többi babaruhával?
Ha csak néhány pelenkát szeretne kimosni, ami nem tölt meg esetleg egy fél programot sem a mosógépben, alapos (!) öblítés után lehetséges a babaruhákkal együttmosni 60 fokon.

Ha két pelenkás korú gyermekemet szeretném egyszerre pelenkázni mosható pelenkával, vásároljak külön-külön készletet számukra, vagy felváltva használhatják-e a (kimosott) pelenkákat?
Természetesen lehetséges, de célszerű és higénikusabb külön készlettel rendelkezni, mert a babák különböző életkorúak és a pelenkát is minden pelenkázáskor az adott gyerekre kell méretre beállítani.

A különböző színek moshatóak-e együtt?
Igen, a különböző színek egyáltalán nem fogják be egymást, még a fehéret (!) sem!

Moshatom-e a pelenkákat mosódióval?
Nem, mosódióval nem szabad, mert a polár anyagot eltömítheti a növényi szappan és ronthatja a nedvszívó képességét a pelenkának. Ezért nem ajánlott!

Használhatok-e a pelenkákhoz öblítőt vagy fehérítőt?
Nem, az öblítők felületet képeznek az anyagon és ronthatják a nedvszívó képességet, ezért inkább 1-2 evőkanál ecettel öblítsen. Ez nem szennyezi a környezetet, nem károsítja a baba bőrét sem és puhává varázsolja a pelenkákat is. Ráadásul olcsó és a legkiválóbb öblítőszer más ruhához is, a mosógép dobja is mindig csillogó lesz. Illata nem marad meg!
A pelenka két láb közötti része nem túl széles-e még egy újszülött számára?
Nem, a pelenkát úgy tervezték, hogy már újszülötteknek is alkalmas a mérete.


Tartalmaznak ezek a Trëzy pelenkák mindent, ami a pelenkázáshoz szükséges? Kell még valamilyen réteget feladni?
A Trëzy pelenka típusát tekintve egy részes, tehát tartalmaz mindent a pelenkázáshoz, semmilyen plusz réteg feladására nincs szükség. Használata a baba szempontjából olyan gyors és praktikus mint egy eldobható pelenka, de jóval baba barátibb, egészségesebb és gazdaságosabb.


Száríthatom radiátoron a pelenkákat?
A pelenkákat a PUL réteg miatt nem ajánlatos, de a betéteket nyugodtan. A pelenka egyébként nagyon gyorsan szárad. Nyáron, vagy jobb időben kiváló megoldás a szabadban szárítás, a napfény fertőtlenítő hatású és a legjobb folt tisztító.

Hány darab betétet használjunk a pelenkában?
A betét darabszáma alkatfüggő ill. korfüggő is. Kisebb baba még kevesebbet pisil, nagyobb babának már szüksége lehet a nagyobb kapacitású nedvszívásra. A különbség leginkább az éjszakai és nappali használat között van, éjszakára mivel nem cserélünk (vagy csak ritkán) pelenkát, szükséges lehet a 2 de akár 3 betét is. Nappalra az 1 db betét elég, természetesen ez is alkatfüggő, ill. hogy mennyi időnként cseréljük a pelenkát. 


Megfelelő-e a pelenka belső anyaga kisbabám bőréhez?
Igen, a belső 100% pamut anyag segít a vizeletet a betétbe továbbítani és szárazon tartja a baba popsit. Általában a tapasztalat az, hogy mosható pelenka használatnál nincs vagy csak kis mennyiségben (amikor a szervezet jelez a székleten keresztűl pl. fogzást gyomorrontást) szükség popsikrém használatára.

Nyáron nincs melegük a babáknak a pelenkában?
Az eldobható pelenkákhoz képest a babapopsi a mosható pelenkában szellőzik, ezért nem fülled be. Kiválóan használható nyáron is a mosható pelenka nembeszélve arról, hogy önmagában öltöztete, nagyon figyelemfelkeltő ha kisszoknya vagy ingecske alól kivillan.

Használhatom utazásnál is a mosható pelenkát?
Természetesen igen, ha ritkábban tud pelenkát cserélni akkor érdemes több betétet az utazásnál a pelenkába tenni. Higiéniai okokból ajánlatos 3-4 óránként lecserelni.

El lehet kezdeni a mosható pelenkázást 1 éves kor után is?
Igen, bármikor elkezdhető, ráadásul nagyon gyorsan megtérül az ára, mert néhány havi eldobható pelenka költségéből megvásárolható a teljes készlet, amit akár később a testvér is használhat. 5000 lej egy gyerek pelenkázása eldobható esetén, míg a Trézy teljes csomag 800 lejbe kerűl.

Ha az eldobható pelenkával szennyezzük a környezetet, nem ugyanígy tesszük-e a mosható pelenkák mosásával?
Nem, ha törekszünk arra hogy környezetkímélő mosószereket használunk, mellőzzük az öblítőt és a fehérítőket, ami rendkívül agresszív tisztítószer, szennyezi a környezetet és babánk bőrét is irritálhatja. Az elhasznált vizet a víztisztító állomásokon kezelik, míg az eldobott pelenka szemét 300-400 évig is szemét marad.

Szabad vasalni ezeket a pelenkákat?
Tilos vasalni, és szükségtelen is.

Boldogul-e majd a férjem a mosható pelenkákkal?
Igen, biztosan! Ezeket a mosható pelenkákat ugyanolyan egyszerű használni mint egy eldobható pelenkát.

Tudnak megfelelően mozogni a babák a mosható pelenkákban? Nem képez-e túl nagy bugyrot a fenekén?
Kiválóan tudnak mozogni benne, sőt a csípő fejlődése szempontjából kifejezetten ideális terpesztartásban tartja a lábakat. Puha kis csomagot képez a popsin, ami a járás tanuláskor előnyös lehet.

Mikor és meddig érvényes a visszafizetési garancia?
Ha Ön bármilyen okból nem lenne elégedett a termékünkkel, azt minőségi garanciában, 30 napon belül kicserélem, vagy visszatérítem az árát, abban az esetben, ha a terméket a használati utasításnak megfelelően használták. Kérjen bátran tanácsot, ha valami nem működne gördülékenyen.

www.trezy.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése